Gözler, bir manga çizimindeki en mühim özelliklerden biridir ve oldukça muhtelif duyguları iletmek için kullanılabilir. Bu eğitimde, size manga stilinde anlatım dolu gözlerin iyi mi çizileceğini göstereceğiz. Göz anatomisinin temellerini ele alacağız ve arkasından değişik duyguları anlatım etmek için değişik göz tiplerinin iyi mi çizileceğini göstereceğiz.
## Temel Göz Anatomisi
Gözün temel yapısı şu kısımlardan kaynaklanır:
- Göz küresi
- Göz kapağı
- Talebe
- iris
- Sklera
Göz küresi, görmeden görevli olan retinayı içeren gözün yuvarlak, küresel kısmıdır. Göz kapağı, göz küresi kapalıyken onu örten hareketli deri flebidir. Göz bebeği, ışığın göze girmesini elde eden irisin ortasındaki siyah noktadır. İris, göz bebeğini çevreleyen gözün renkli kısmıdır. Sklera, iris ve göz bebeğini çevreleyen gözün beyaz kısmıdır.
## Gölgelendirme ve Vurgulamalar
Realist ve ifadeli bir göz yaratmak için gölgelendirme ve vurgulara dikkat etmek önemlidir. Gölgelendirme derinlik ve hacim yaratmak için kullanılabilirken, vurgular gözün muayyen bölgelerine dikkat çekmek için kullanılabilir.
Bir gözü gölgelendirirken aleni renkten koyu renge doğru kademeli bir geçiş kullanmak önemlidir. Bu, pürüzsüz ve realist bir tesir yaratmaya destek olacaktır. Gölgelendirme kurmak için kalem, fırça ya da silgi benzer biçimde muhtelif değişik araçlar kullanabilirsiniz.
Vurgular, beyaz ya da aleni renkli bir kalem, fırça ya da silgi kullanılarak oluşturulabilir. Vurgular, kornea ve göz beyazları benzer biçimde ışığa en oldukça maruz kalan göz bölgelerine yerleştirilmelidir.
## Göz Bilgileri
Temel göz anatomisine ayrıca, gözlerinize daha anlamlı hale getirmek için ekleyebileceğiniz birkaç tafsilat daha vardır. Bu teferruat şunları ihtiva eder:
- Kirpikler
- Kaşlar
- Kaz ayağı
- Göz torbaları
- Kırışıklıklar
Bu detaylar gözlerinize daha realist ve insani bir manzara kazandırmaya destek olabilir. Ek olarak keder, hiddet ya da saadet benzer biçimde değişik duyguları iletmek için de kullanılabilirler.
## Değişik Göz Stilleri
Manga stilinde çizebileceğiniz muhtelif değişik göz stilleri vardır. En popüler stillerden bazıları şunlardır:
- Büyük, yuvarlak gözler
- Kedi gözleri
- Çekik gözler
- Aşağıya doğru bakan gözler
- Yukarı dönük gözler
Seçeceğiniz göz stili, çizeceğiniz karaktere ve iletmek arzu ettiğiniz duyguya bağlı olacaktır.
## Anime Gözleri Çizimi
Anime gözleri çoğu zaman büyük boyutları, parlak renkleri ve abartılı özellikleriyle karakterize edilir. Anime gözleri çizerken bu özellikleri akılda tutmak önemlidir.
İşte anime gözleri çizmek için birkaç ipucu:
- Gözlerinizi yüzün geri kalanından daha büyük yapın.
- Gözler için parlak, canlı renkler kullanın.
- Göz bebekleri, irisler ve kirpikler benzer biçimde göz özelliklerini abartmak.
Bu ipuçlarını takip ederek hem etkisi altına alan bununla beraber şık anime gözleri yaratabilirsiniz.
## Realist Gözler Çizmek
Realist gözler çizmek, reel gözlerden daha zor olabilir.
Gözler | Manga |
---|---|
Gözler yüzün en anlatım dolu kısmıdır ve oldukça muhtelif duyguları aktarabilir. | Manga, abartılı özellikleri ve canlı renkleriyle öne çıkan Japon çizgi roman sanatı tarzıdır. |
Gözleri çizerken gözlerin şekline, ebatlarına ve yerleşimine dikkat etmek önemlidir. | Manga sanatçıları, değişik renkler, şekiller ve boyutlar kullanarak etkisi altına alan gözler yaratmak için çoğunlukla muhtelif teknikler kullanırlar. |
Gözler saadet, keder, hiddet, vehamet, hayret benzer biçimde pek oldukça duyguyu anlatım etmek için kullanılabilir. | Manga sanatçıları çoğu zaman bir hikayeyi bahsetmek ya da bir bildiri iletmek için gözleri kullanırlar. |
Göz çiziminin temellerini anlayarak kendi manga çizimlerinizde etkisi altına alan gözler çizmeyi öğrenebilirsiniz. | Mangada göz çizimi ile alakalı daha çok informasyon için lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın: |
II. Araçlar ve malzemeler
Manga çizimlerinde etkisi altına alan gözler çizmek için aşağıdaki çalgı ve malzemelere ihtiyacınız olacak:
- Bir kalem
- Bir silgi
- Bir çizim defteri ya da kağıdı
- Bir takım renkli kalem ya da işaretleyici
- Bir hükümdar
- Bir pusula
III. Temel şekiller
Gözün temel yöntemleri göz kapağı, göz bebeği ve iristir. Göz kapağı, gözü kaplayan kavisli çizgidir. Göz bebeği, gözün ortasındaki siyah noktadır. İris, gözün renkli kısmıdır.
Bir göz çizmek için, göz küresi için bir daire çizerek başlayın. Sonrasında, göz kapağı için kavisli bir çizgi çizin. Göz kapağının içerisine, göz bebeği için daha minik bir daire çizin. İris, göz bebeği ile göz kapağı arasındaki alandır. İrisi düz bir renkle doldurabilir ya da bir degrade ile çizebilirsiniz.
Gözün temel şekillerini çizdikten sonrasında kirpik, kaş, vurgu benzer biçimde bilgileri ekleyebilirsiniz.
IV. Gölgelendirme ve vurgulamalar
Realist ve etkisi altına alan gözler yaratmak için gölgelendirme ve vurgulamalar eğer olmazsa olmazdır. Çiziminize gölgeler ve vurgulamalar ilave ederek derinlik yanılsaması yaratabilir ve gözlerinizin daha 3d görünmesini sağlayabilirsiniz.
Gözlerinizi gölgelendirmek için, göz kapağınızın altında temel bir gölge kurmak için koyu bir kalem kullanarak başlayın. Arkasından, göz kapağınızın üst bölümüne, kaş kemiğine ve göz beyazlarına vurgular eklemek için daha aleni bir kalem kullanın. Gölgelerinizi ve vurgularınızı, aleni ve koyu içinde yumuşak bir geçiş oluşturacak halde harmanladığınızdan güvenli olun.
Gölgelerinizi ve vurgularınızı karıştırmak için bir karıştırma çubuğu ya da pamuklu çubuk da kullanabilirsiniz. Bu, daha organik bir manzara yaratmanıza destek olacaktır.
Bilhassa ifadeli gözler yaratmak için vurgular önemlidir. Gözlere vurgular ilave ederek muayyen yerlere dikkat çekebilir ve gözlerinizin daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
İşte gözlerinize ışıltı katmak için birkaç ipucu:
- Gözlerin beyaz kısımlarına vurgu yapmak için aleni renkli kalem ya da beyaz jel kalem kullanın.
- Gözlerin iç köşelerini ve kaş kemiğinin altındaki bölgeyi vurgulayın.
- İrisin ve göz bebeğinin üst kısmını belirginleştirin.
- Vurguları abartmamaya dikkat edin. Oldukca fazla vurgulama gözlerinizin organik görünmemesine niçin olabilir.
V. Göz bilgileri
Gözlerinizin bilgileri, yaratmaya çalıştığınız ifadeyi aktarmanıza destek olacaktır. Aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey:
- Göz bebeğinin şekli duyguyu işaret etmek için kullanılabilir. Yuvarlak bir göz bebeği çoğu zaman etkisiz bir anlatım için kullanılırken, dikey bir göz bebeği hiddet ya da hayret işaret etmek için kullanılabilir.
- Göz bebeğinin boyutu da duyguyu işaret etmek için kullanılabilir. Büyük bir göz bebeği vehamet ya da heyecanı işaret etmek için kullanılabilirken, minik bir göz bebeği hiddet ya da konsantrasyonu işaret etmek için kullanılabilir.
- Göz bebeğinin pozisyonu da duyguyu işaret etmek için kullanılabilir. Göz kapağına yakın bir göz bebeği vehamet ya da şaşkınlığı işaret etmek için kullanılabilirken, göz kapağından daha uzak bir göz bebeği hiddet ya da kararlılığı işaret etmek için kullanılabilir.
- İrisin şekli duyguyu işaret etmek için de kullanılabilir. Koyu, katı bir iris öfkeyi ya da kararlılığı işaret etmek için kullanılabilirken, aleni, dokulu bir iris saadet ya da üzüntüyü işaret etmek için kullanılabilir.
- Göz kapağının kalınlığı duyguyu işaret etmek için de kullanılabilir. Kalınca bir göz kapağı gözlerin daha ciddi ya da yoğun görünmesini sağlamak için kullanılabilirken, ince bir göz kapağı gözlerin daha keyifli ya da masum görünmesini sağlamak için kullanılabilir.
Gözlerinizin detaylarına dikkat ederek karakterlerinizi canlandırmaya destek olacak etkisi altına alan gözler yaratabilirsiniz.
VI. Değişik göz stilleri
Manga çizimlerinde kullanılabilecek birçok değişik göz stili vardır. En yaygın stillerden bazıları şunlardır:
- Uzun kirpiklere haiz büyük, yuvarlak gözler
- Kalınca kaşlara haiz minik, badem şeklindeki gözler
- Keskin, sivri köşeli çekik gözler
- Şaşkın bir ifadeyle geniş aralıklı gözler
- Mutsuz ya da öfkeli bir ifadeye haiz birbirine yakın gözler
Kullanacağınız göz stili, çizeceğiniz karaktere ve iletmek arzu ettiğiniz duyguya bağlı olacaktır.
VII. Anime gözleri çizimi
Anime gözleri büyük boyutları, yuvarlak yöntemleri ve parlak renkleriyle karakterize edilir. Çoğu zaman duygu ve kişiliği anlatım etmek için kullanılırlar.
Anime gözleri çizmek için, temel bir daire ile başlamanız icap eder. Sonrasında, aşağıdaki özellikleri ilave edin:
- Çemberin ortasında bir talebe
- Göz bebeğinin tepesinde bir vurgu
- Hafif yukarı doğru kıvrılan alt göz kapağı
- Gözün iç köşesinde gözyaşı kanalı
Gözlerinize daha çok benlik kazandırmak için kirpik, kaş ve göz farı benzer biçimde ek detaylar da ekleyebilirsiniz.
İşte anime gözleri çizmek için birkaç ipucu:
- Gözlerinizi yüzün geri kalanından daha büyük yapın.
- İris ve göz bebekleriniz için canlı renkler kullanın.
- Göz bebeklerini minik daireler ya da ovaller gibi çizin.
- Göz bebeklerinizin üst kısımlarına vurgu yaparak parlak görünmelerini sağlayın.
- Alt göz kapağınızı hafif yukarı doğru kıvırarak gözlerinize daha genç bir manzara kazandırın.
Ergonomik yaptıkça karakterlerinizi canlandıracak etkisi altına alan anime gözleri çizebileceksiniz.
Realist gözler çizmek
Realist gözler öteki göz tiplerine nazaran çizilmesi daha zor olsa gerek, sadece daha anlatım edici de olabilirler. İşte realist gözler çizmek için birkaç ipucu:
* Göz çukuru için sıradan bir oval şekli çizerek başlayın.
* Üst göz kapağına kavisli bir çizgi, alt göz kapağına ise düz bir çizgi ilave edin.
* Göz bebeği için minik bir daire, iris için daha minik bir daire çizin.
* Derinlik hissi yaratmak için irisi gölgelendirin.
* Kirpik, kaş, kırışıklık benzer biçimde bilgileri ilave edin.
İşte realist gözlerin iyi mi çizileceğine dair adım adım bir tahsil:
Realist göz çiziminin temellerine hakim olduğunuzda, kendinize has benzersiz bir manzara yaratmak için değişik stiller ve teknikler deneyebilirsiniz.
IX. Karikatür göz çizimi
Karikatür gözler çoğu zaman büyük ve yuvarlaktır, abartılı özelliklere haizdir. Mutluluktan üzüntüye ve öfkeye kadar oldukça muhtelif duyguları iletmek için kullanılabilirler.
Karikatür göz çizmek için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
- Bir kalem
- Bir kağıt parçası
- Bir silgi
Karikatür göz çiziminin adımları şunlardır:
- Evvela göz bebeği için büyük bir daire çizin.
- Göz bebeğini kurmak için göz bebeğinin içerisine daha minik bir daire çizin.
- Göz kapağı için kavisli bir çizgi çizin.
- Kaş için minik bir çizgi çekin.
- Kirpik, vurgu ve gölge benzer biçimde detaylar ilave edin.
İşte çizgi film göz çizimi için birkaç ipucu:
- Gözleri büyük ve yuvarlak yapın.
- Kaş ve kirpik benzer biçimde özellikleri abartın.
- Derinlik hissi yaratmak için değişik renkler ve gölgelendirmeler kullanın.
- İyi eğlenceler!
İşte çizgi film gözlerine dair birkaç misal:
S: Göz tipleri nedir?
A: Gözün birçok değişik tipi vardır sadece en yaygın olanlarından bazıları şunlardır:
- Yuvarlak gözler
- Oval gözler
- Çekik gözler
- Yukarı dönük gözler
- Aşağıya doğru bakan gözler
S: Etkileyici gözler iyi mi çizilir?
A: Etkileyici gözler çizmek için yapabileceğiniz birkaç şey var:
- Değişik ifadeler yaratmak için değişik biçim ve boyutlarda gözler kullanın.
- Gözlerinize derinlik ve ebat kazandırmak için gölgelendirme ve vurgulama ilave edin.
- Daha realist bir manzara yaratmak için değişik renkler kullanın.
- Gözlerinize canlılık katmak için kirpik, kaş, gözyaşı kanalları benzer biçimde detaylar ilave edin.
S: Manga gözleri çizmek için ipuçları nedir?
A: Manga gözleri çizmek için birkaç ipucu:
- Göz küresi için temel bir daire ile başlayın.
- İris ve göz bebeğini ilave edin.
- Alt ve üst göz kapaklarını çizin.
- Kirpik, kaş ve gözyaşı kanalları ilave edin.
- Derinlik ve ebat yaratmak için gözlerinizi gölgelendirin ve vurgulayın.
0 Yorum